“Ik geloof in optimale zelfzorg. Fysiek en mentaal gezond zijn én bewust leven levert je maximaal resultaat. Natuurlijke voeding, dagelijkse beweging, ontspanning, in de natuur zijn, sleutelen aan je mindset en handelen binnen de kaders van je energiebronnen.”

Mijn naam is Marloes en ik ben 32 jaar. Je herkent mij aan mijn optimistische levenshouding en in mijn uitstraling zie je oprechtheid, opgetogenheid, rust en vertrouwen. Ik herken mezelf in de meeste eigenschappen van hsp en voor een heel groot deel ook in de eigenschappen van hoogbegaafdheid.

 

Ik luister graag naar levenservaringen en visies van anderen en interesseer me enorm voor de manier waarop mensen in het leven staan. Van gesprekken op een diep niveau ga ik ‘aan’. Waarom zeggen we wat we zeggen, waarom handelen zoals we doen, wat willen emoties ons vertellen?

 

Je kan het verleden niet veranderen, maar er wel van leren en het in de toekomst anders doen. – eeuwige leerling van het leven

Ik was bang om (weer) verlaten te worden.

Ik ben opgegroeid als dochter van twee ondernemende ouders in een boerendorp in de Randstad. 1,5 jaar na mij werd mijn broertje Bas geboren en ik was 7 jaar toen mijn ouders scheidden en ik er twee (half)zusjes tegelijk bijkreeg. Nog steeds ben ik regelmatig te vinden in het dorpscafé wat nu door mijn moeder en broertje gerund wordt.

 

Een lange tijd ben ik vrijgezel geweest en daardoor heb ik mezelf in een stroomverstelling kunnen ontwikkelen. In deze periode heb ik me gestort op mezelf omscholen, lezen, studeren, en innerlijk werk. Pas nadat ik mijn bindingsangst, die voortkwam uit angst om verlaten te worden, onder ogen heb gezien én nadat ik geleerd had om goed alleen te kunnen zijn, heb ik mijn huidige vriend ontmoet. Door regressietherapie heb ik mezelf veilig kunnen hechten, waardoor ik vanuit kwetsbaarheid en tevredenheid een relatie kon aangaan. 

Ik had geen idee wie ik zelf was of wat ik wilde.

Ik had werkelijk géén flauw benul van wat ik wilde of hoe ik mijn toekomst zag. Ik deed namelijk heel vaak wat anderen wilden dat ik deed, of wat ik dácht dat een ander wilde dat ik deed. En daar gedijde ik tot die tijd erg lekker op. Met mijn kennis nu, weet ik dat ik me als kind heb ontwikkeld in enorm goed aanvoelen wat de ander nodig heeft. Na de scheiding van mijn ouders heb ik onbewust de rol van moeder/verzorger overgenomen.

 

Na mijn opleiding Commerciële Economie had ik een geweldige eerste baan. Veel vrijheid, toffe collega’s, een leaseauto, een vast contract en op slechts 15 minuten rijden van mijn huis. Helemaal voor elkaar zou je zeggen. Niet dus. Ik was niet blij en het kostte me steeds meer energie. Ik dacht ‘is dit het nou? Is dit wat ik de rest van m’n leven ga doen?’ Ik miste zingeving in mijn dagen. Ik nam ontslag zonder plan voor de toekomst. Mijn enige doel was weer blij worden en ik vertrok naar Oostenrijk (dit was 100% vlucht-gedrag). 

 

Voedingsopleiding & Regressietherapie

In 2019 deed ik mijn eerste ‘officiële’ voedingsopleiding bij Ortho Health Foundation. Een opleiding die mij leerde om de juiste voedingsstoffen aan je lichaam toe te voegen om je lichaam optimaal gezond te houden. De orthomoleculaire geneeskunde is redelijk nieuw en geeft op een holistische wijze kennis over het menselijke lichaam, over het zelf-herstellend vermogen en het balans houden van lichaamsprocessen.

 

Vervolgens volgde ik verschillende verdiepingsdagen waaronder burn-out specialist, Fybromyalgie specialist en leerde ik werken met de Energetische Morfologische Bloedtest (EMB). Ik haalde de medische basiskennis en startte mijn bedrijf ‘Voedingsmanager’.

Accepteer wat je ontgroeid bent. Ruimte creëren betekent ook laten gaan wat je ontwikkeling belemmert.

Al snel werd mij duidelijk dat achter een gezondheidsprobleem, vaak een mentaal issue zit. Een voedingspatroon kan al jaren in een familie aanwezig zijn. Er kunnen bepaalde overtuigingen zijn zoals ‘wij zijn nou eenmaal spekkig’ of ‘dunne mensen zorgen slecht voor zichzelf’. Eten kan een strategie geworden zijn wanneer het helpt om pijn te verzachten of om ergens controle over te hebben.

 

In dezelfde periode leerde ik over de invloed van hechting en over hoe de tijd in de baarmoeder van jouw moeder invloed heeft op je leven. Ik kwam in aanraking met systemische werk, codependentie en parentificatie. Ik leerde over hoe je je mindset kunt veranderen. Ik wilde dit gaan toepassen om mijn cliënten te begeleiden en de opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut leerde me deze handvaten toepassen in de praktijk.


Ik dacht dat ik niet goed genoeg was

Tijdens deze praktijkopleiding heb ik veel geoefend én ben ik net zo vaak zelf cliënt geweest. Ik heb mezelf beter leren kennen en mijn strategieën kunnen ontleden. Ik ben erachter gekomen dat ik overtuigingen over mezelf had als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik moet alles alleen doen’, ‘ik ben slecht’ én ook ‘ik ben te dik’. Je kunt je voorstellen dat ik dus altijd heel hard mijn best deed om te bewijzen dat ik wel goed genoeg ben. Harder werken, beter presteren en het nog steeds niet genoeg vinden. Ik kan je zeggen: deze strategieën volhouden is doodvermoeiend.

Houd je energieveld ruim, stromend en helder

Door de verschillende sessies heb ik een heel groot stuk in mezelf kunnen helen. Ik heb nu het gevoel dat ik er mag zijn. Dat ik het wel goed genoeg doe. Dat er met mijn best doen niks mis is, maar dat ik mezelf niet hoef over te presteren. Dat ik het waard ben om ook af en toe even niks te doen. Ik heb ingezien dat het niet aan mij lag dat mijn ouders zijn gescheiden en ook dat ik het niet had kunnen voorkomen.

 

Regressietherapie heeft me veel meer gebracht dan ik van tevoren ooit had kunnen bedenken. Ook omdat ik helemaal niet spiritueel ben opgevoed en ook niet met de kennis over vorige levens en zielsprocessen. Daarom is mijn standpunt nu ook: je hoeft niet spiritueel te zijn om deze therapie te volgen (mag natuurlijk wel), als je maar open-minded durft te kijken.

Fun Facts over mij:


  • De meeste mensen noemen mij Loes.
  • Ik heb tot mijn 22ste een eigen paard gehad en nog steeds sta ik het liefste met mijn laarzen in de bagger.
  • Ik ben een slechte kiezer en ik kan eindeloos treuzelen over een beslissing.
  • Ik heb graag mensen om me heen, ik hou van drukte en gezelligheid. Toch laad ik mezelf op door alleen te zijn, thuis of in de natuur.
  • Ik hou van de wereld en andere culturen ontdekken.
  • Oostenrijk is mijn favoriete vakantieland en Westendorf voelt als thuiskomen.
  • Ik ben graag buiten, ik ben gek op skiën en hiken. Ik hou van de zon, van live-muziek, van oude gebouwen, van feestende mensen, schrijven, lezen en van dagen zonder verplichtingen.
  • Mijn sterrenbeeld is Weegschaal en ik ben een Reflector in Human Design.


Nu ben ik benieuwd naar jou!

Wie ben jij en waar loop jij tegenaan? Wat zijn jouw grootste uitdagingen? Ik kijk graag met je mee! Laat je van je horen door onderstaand contactformulier in te vullen?