Regressie- & Reïncarnatietherapie

voor innerlijke rust


Oververmoeidheid, niet goed kunnen slapen, het gevoel hebben overal alleen voor te staan, een ‘druk hoofd’ hebben, pieker-gedachten en vergeetachtigheid zijn (helaas) veel voorkomende klachten als we het hebben over stress en onrust. Ik kom in de praktijk veel ‘sterke persoonlijkheden’ tegen, die altijd maar door en doorgaan. “Wanneer val ik nou eens om?” “Hoelang kan ik dit nog aan?” zijn gedachten die opdoemen.


In gesprekken met vrouwen die tegen een (beginnende) burn-out aanlopen hoor ik vaak dat ze zich leeggezogen voelen door de problemen van anderen. Ze hebben het gevoel dat alles op hun schouders terecht komt. Ze willen alle ballen hooghouden en alles perfect doen. Ze hebben moeite met het aangeven van hun eigen grenzen en weten soms niet waar hun eigen grenzen zijn. Ze willen andere mensen niet teleurstellen of kwetsen en daarom staan ze altijd voor iedereen klaar.


'Struisvogelpolitiek'

Vrouwen met een ‘sterke persoonlijkheid’ in burn-out herkennen zich in ‘struisvogelpolitiek’ en geloven dat zij nooit in een burn-out komen. Want ze gaan gewoon door en vallen niet om. Eigenlijk doen ze meer dan dat ze aankunnen. In hun gedrag voelen ze zich terughoudender, onzekerder en emotioneler dan anders. Ze hebben een kort lontje en hebben moeite niet uit hun slof te schieten in boosheid, irritatie en oordelen. Ze ervaren chaos in hun hoofd, waardoor ze het overzicht totaal verliezen. Dit allemaal tegelijk geeft ze het gevoel dat ze zich aanstellen. Allemaal tekenen van een (beginnende) burn-out.


Herken jij je in onderstaande punten?


 • Je hebt wisselvallige gevoelens en je ‘drive’ is weg;
 • Je hoofd is druk met constant gedachten die je niet helder krijgt;
 • Je geheugen is een zeef en concentreren lukt niet;
 • Je hebt moeite met in slaap vallen;
 • Je hebt 0 energie;
 • Je kan zomaar in huilen uitbarsten, hebt paniekaanvallen en soms zie je álles niet meer zitten;
 • Je hebt lichamelijke klachten zoals spierpijn, stijfheid, gewrichtspijn, nek- en schouderproblemen, last van je onderrug en hoofdpijn;
 • Het voelt alsof je de druk niet aankan en niet kan voldoen aan verwachtingen;
 • Depressieve gevoelens.


           Dan is de kans is groot dat jij nu tegen een burn-out aanloopt…

Bij vrouwen die tegen een burn-out aanlopen, zie ik veel overeenkomstige overtuigingen: ‘Ik moet alles alleen doen’, ‘Ik heb niemand nodig’, ‘Ik doe er niet toe’, ‘Het is nooit goed genoeg’, ‘Het kan altijd beter’, ‘Als ik nog harder werk/mijn best doen, komt het wel goed’. Veel van deze overtuigingen zijn ontstaan in je vroege jeugd of heb je overgenomen van (één van) je ouders. Ze hebben je geholpen om te overleven, om te bereiken wat je tot nu toe hebt bereikt en om te krijgen waar je (als klein kind) behoefte aan hebt (gehad). Toch kunnen deze ingesleten overtuigingen ervoor zorgen dat je jezelf over de kop werkt, met als burn-out als gevolg. Je geeft meer energie dan dat je terugkrijgt.


Lieverd, je bent niet raar en zeker niet zwak. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er veel meer vrouwen die, net als jij, met dezelfde klachten rondlopen. Als we naar de officiële cijfers kijken zien we ook dat ruim 17% van de werkende Nederlandsers Burn-out gerelateerde klachten ervaarten de meeste burn-out klachten voorkomen bij vrouwen ouder dan 25 jaar met een hoog opleidingsniveau (Bron). Als deze vrouwen eens wisten wat jij nu kunt gaan leren, dan zouden ze hun energie beter kunnen managen, zouden ze er met een half jaar weer bovenop zijn.

Ik kan me goed voorstellen dat je verlangt om iedere dag te beginnen met een diep gevoel van innerlijke rust. Een rust waarmee jij de uitdagingen van het dagelijks leven aankunt en je in staat stelt om met vertrouwen en tevredenheid te reageren op alles wat op je pad komt. Dat je grootste behoefte nu is om het leven te ervaren vanuit ontspanning en vol zelfvertrouwen te kiezen voor wat jou gelukkig maakt, zodat je vol overgave gaat genieten van je leven. En dat je jezelf een stralende en energieke vrouw wilt voelen, zonder lichamelijke klachten. Precies dat, is waar regressietherapie je bij helpt.


Met heel mijn hart hoop ik dat jij het heft in eigen handen neemt en de verantwoordelijkheid pakt. Ik begeleid je in jouw proces naar innerlijke rust.

Even voorstellen


Mijn naam is Marloes en ik ben 32 jaar. Je herkent mij aan mijn optimistische levenshouding en in mijn uitstraling zie je oprechtheid, opgetogenheid, rust en vertrouwen. Ik herken mezelf in de meeste eigenschappen van hsp en voor een heel groot deel ook in de eigenschappen van hoogbegaafdheid.

 

Ik luister graag naar levenservaringen en visies van anderen en interesseer me enorm voor de manier waarop mensen in het leven staan. Van gesprekken op een diep niveau ga ik ‘aan’. Waarom zeggen we wat we zeggen, waarom handelen zoals we doen, wat willen emoties ons vertellen?


In 2019 deed ik mijn eerste ‘officiële’ voedingsopleiding bij Ortho Health Foundation. Een opleiding die mij leerde om de juiste voedingsstoffen aan je lichaam toe te voegen om je lichaam optimaal gezond te houden.Vervolgens volgde ik verschillende verdiepingsdagen waaronder burn-out specialist en leerde ik werken met de Energetische Morfologische Bloedtest (EMB). Ik haalde de medische basiskennis en startte mijn bedrijf ‘Voedingsmanager’, waarmee ik mensen begeleid naar fysieke gezondheid door voedingsadvies.


Mijn grootste motivatie om regressietherapeut te worden is omdat ik een probleem echt bij de kern wil kunnen aanpakken. Ik zie het zo dat het fundament van iemands wezen wordt gevormd in de vroege jeugd en zelfs al in de periode dat je nog in de baarmoeder zat. Gebeurtenissen, opvoeding, ouders, broes- en zussen hebben allemaal invloed op waar jij je gevoel van veiligheid, zelfvertrouwen en autonomie op hebt gebaseerd. Je hebt overtuigingen over jezelf en de wereld gecreëerd die je hebben geholpen om te overleven. Naarmate je ouder wordt kunnen deze overtuigingen tegen je gaan werken (onbewust).

Regressie- & reïncarnatietherapie

Deze vorm van psychotherapie richt zich op het verkennen en verwerken van onverwerkte emotionele of traumatische ervaringen uit het verleden. Het uitgangspunt is dat de mens niet alleen een verzameling is van biochemische processen, maar een uniek wezen met een ziel. Een ziel die meerdere levens doormaakt. Het doel van reïncarnatie- en regressietherapie is om inzicht te krijgen in de oorsprong van bepaalde problemen, klachten of patronen die in het huidige leven voorkomen en deze te verminderen of op te lossen.


Door bewustzijn te brengen naar onverwerkte ervaringen en deze los te laten, kunnen emotionele, mentale en fysieke blokkades worden opgelost. Zo kan een nieuwe levenskracht vrijkomen en verdwijnen de actuele problemen.

Onverwerkte ervaringen en emoties

 

Een onverwerkte ervaring of emotie dragen we nog bij ons. Trauma is pijn die is weggestopt omdat het op dat moment te moeilijk was om te voelen, misschien was de ervaring te heftig om in haar volle omgang te beleven. We duwen het weg, soms zo diep dat het lijkt alsof het is verdwenen, maar het is niet weg. Het ligt opgeslagen in het gebied van ons onderbewustzijn.

 

Deze onverwerkte emoties manifesteren zich als energetische blokkades in ons wezen, waardoor de vrije stroom van levensenergie wordt belemmerd. Onze ziel wil niets liever dat deze onverwerkte pijn naar de oppervlakte brengen, zodat het erkend, begrepen en geheeld kan worden. Daarom belanden we soms onbewust in situaties die ons confronteren met vergelijkbare pijn, als een uitnodiging om deze oude wonden te helen en te integreren. Zodat jij jezelf kan bevrijden van ballast en alle geblokkeerde energie weer kan gaan stromen.

 

Zolang de oorspronkelijke wonden niet geheeld worden, blijven situaties zich aandienen waarin we met de oude pijn worden geconfronteerd. Dit is merkbaar bij individuen die steeds opnieuw verstrikt raken in destructieve relaties, alsook bij families die generatie op generatie alle mogelijke verstoringen doorgeven aan hun kinderen.

 

Het mooiste wat je kunt doen voor jezelf en voor anderen is bewust met je pijn om te gaan en te onderzoeken waar de pijn is ontstaan. Door het licht van je bewustzijn op deze donkerste plekken te laten schijnen, kun je blokkades in het onderbewustzijn helen en de stroom van levensenergie herstellen.

"Iedere vrouw is in staat zichzelf te helen en zichzelf te (her)ontdekken"

Dit levert regressietherapie je op:


✅ INNERLIJKE RUST en ontspanning

Rust in je kop, vertrouwen in jezelf en een gezond lichaam vol met energie.

Je leert waar jij energie van krijgt en waar energie lekt

Je zenuwstelsel is minder snel geprikkeld, omdat jij de oorzaak hebt geneutraliseerd.

Vertrouwen, tevredenheid, rust, kalmte

✅ Je ontdekt je passie, talenten en kernwaarden

Praktisch:


 • Je kunt je aanmelden door hieronder op de knop te klikken en mij een bericht te sturen met het verzoek voor een intakegesprek.
 • Je ontvangt binnen 24 uur een uitnodiging voor een telefonische kennismaking.
 • De sessies worden gegeven in een warme en veilige praktijkruimte in Krommenie (Noord-Holland). 
 • De eerste sessie (werken zonder trance) is een uitgebreide intake duurt gemiddeld 1,5 - 2 uur.
 • Vervolgsessies duren gemiddeld 1,5 tot 2 uur en tussen de sessies houden we minimaal 2 weken aan.
 • Tussentijdse vragen kunnen gesteld worden per app of per mail.


Hoe zie jij je toekomst voor je?


Kies je voor regressietherapie voor innerlijke rust, dan start je met jouw persoonlijke ontwikkelingsreis naar bewustwording en groei. Je moet bereid zijn om jouw onderbewustzijn te onderzoeken, oude wonden te helen en onverwachte talenten in gebruik te nemen. De reis naar zelfontwikkeling en heling gaat niet over het worden van een nog betere versie van jezelf, maar om worden wie je ten diepste bent. Het gaat niet om het krijgen van een probleemloos leven, maar om een leven vinden dat bij je past.


De keuze is aan jou. Jij weet dat je iets wilt veranderen. Je wilt meer rust, vrijheid, energie en vertrouwen. Genieten van je leven en je gezin. Er alles uithalen. Met energie. Niet alleen maar fantaseren van hoe het zou kunnen zijn, maar het ook echt waarmaken.


Het mooiste wat je kunt doen voor jezelf als mens is de reis naar binnen maken. Je moet bereid zijn om jou onbewuste te onderzoeken en je schaduw te ontmoeten, oude wonden te helen en onverwachte vermogens in gebruik te nemen. De bevroren en geblokkeerde levensenergie komt vrij en kan weer stromen. Dat opent je potentieel en maakt een nieuwe, authentieke toekomst mogelijk. 


Wat ga je NU doen?


Gaan we samen aan de slag? Dit is je investering:


Online groeigesprek: 45 min. 37 euro

Dit is speciaal voor jou als je nog niet helemaal klaar voor bent een ‘echte’ regressiesessie. Het groeigesprek geeft jouw inzicht in je overtuigingen die je over jezelf hebt en gaan we samen onderzoeken hoe het probleem dat je ervaart het gevolg is van jouw verleden. 


Regressie- & reïncarnatietherapie: 117 euro per sessie van 90-120 min. 

De eerste afspraak is altijd een intakegesprek (sessie zonder trance).

Mijn taak is jou begeleiden in jouw proces. Na enkele sessies kun je al resultaat merken, daarin is het tempo voor iedereen verschillend.


EMB-traject en voedingsadvies: 380 euro 

Inclusief: intake (60-90 min.), bloedafname en onderzoek, uitgebreid verslag van de uitslag met voeding- en suppletieadvies, 2 vervolgconsulten (45 min.) 


* Alle tarieven zijn inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven.


Tip: Vaak worden trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, burn-out preventie en gezondheid vergoed door je werkgever. Informeer bij hen naar de mogelijkheden!

Testimonials

Ik kwam een bericht tegen op nextdoor voor evt kandidaten die open stonden om de regressie & reïncarnatie therapie te volgen. Ik wilde dit wel een kans geven.
Een berichtje gestuurd en zo kwam ik in contact met Marloes, een lieve spontane meid met een groot inlevingsvermogen en goed luisterend oor. Ik vond het super spannend, maar Marloes heeft mijn een gevoel van relax en vertrouwen gegeven.
Na een goed heldere intake gesprek een afspraak gemaakt voor de eerst sessie.
Dit was een rollercoaster van emoties en ben er letterlijk ziek van geworden. Marloes had dit al aangegeven dat dit zou kunnen gebeuren dacht dat overkomt mij niet nou wel dus, achteraf super trots en blij dat ik dit heb mee mogen maken heeft mij een totaal ander mens gemaakt. Mijn omgeving gaf dit ook aan dat ik veel rustiger ben geworden. Ik weet nu waar de klachten vandaan kwamen en kan er nu beter mee omgaan en heb het een plekje gegeven. De gehele therapie was voor mij een succes en zou het zeker voor andere aanraden vooral bij Marloes ze weet wat ze doet en stelt je echt op je gemak. Marloes je bent een topper!! Dank voor alles en als ik er even niet uitkom weet ik je te vinden.
Lieve groetjes van Annemarie

— Annemarie


Veelgestelde vragen

Waar kan regressietherapie je bij kan helpen?


Angst, onrust, geen levensvreugde ervaren, twijfelen aan eigen bestaansrecht, gebrek aan energie (trauma kost energie!), stemmingswisselingen, minderwaardigheidsgevoel, wrok, moeite met keuzes maken en eigen grenzen aangeven, verlatingsangst, wantrouwen in de ander, autoriteitsproblemen, gevoel van spanning en onder druk staan. Schuld en schaamte bij gevoel van tekortschieten, slapeloosheid, piekeren.

Voor wie is deze vorm van therapie geschikt?


Of je nu wel of niet in een ‘ziel’ gelooft, of je nu wel of niet bekend bent met vorige levens: als jij open staat voor een therapievorm waarbij niet alleen wordt gesproken op mentaal niveau, maar waar het vooral gaat om lichaamsbewustzijn en het doorvoelen van emoties, dan is deze vorm van therapie werkend voor jou. Wanneer jij verbanden gaat leggen tussen toen en nu, wanneer jij gaat inzien welke omstandigheden invloed hebben (gehad) op jou gedrag, ben jij in staat innerlijke rust te gaan ervaren.

Wat is het verschil tussen reïncarnatie- & regressietherapie?


Regressietherapie richt zich op het verkennen van ervaringen uit het verleden van het huidige leven. Dit kan gaan van recente gebeurtenissen tot herinneringen uit de jeugd, geboorte, zwangerschap of zelf conceptie.


Reïncarnatietherapie daartegen is gebaseerd op het geloof in reïncarnatie, het concept dat dat de ziel na de dood terugkomt in een nieuw lichaam. De focus ligt op het contact maken met herinneringen en ervaringen uit vorige levens en het oplossen van eventuele blokkades die hiermee verband houden. Dit kunnen beelden, gevoelens, scènes of verhalen zijn die naar voren komen.


Soms is wat we hebben meegemaakt tijdens een vorig leven zo pijnlijk of verwarrend geweest, dat we deze ervaringen toen niet goed konden verwerken. Het gevolg is dat ze na de dood als trauma’s in de ziel voortleven. Deze trauma’s kunnen onbewust actief blijven in de ziel en op die manier zorgen voor beperkingen en blokkades in de vorm van problemen, symptomen of klachten in het huidige leven.


Om te ervaren dat reïncarnatie- en regressietherapie werkt, hoef je niet in vorige levens te geloven. Je kunt een vorig leven ook zien als een metafoor voor en uitvergroting van je huidige thematiek.


Het is belangrijk om te vermelden dat deze vorm van therapie controversieel is en dat er verschillende opvattingen en benaderingen bestaan binnen het veld. Ik raad je altijd aan om samen te werken met een gekwalificeerde therapeut, die is opgeleid door een professionele en erkende opleider en is aangesloten bij een beroepsvereniging of intervisiegroep.

Hoe gaat een sessie in de praktijk?


De eerste afspraak is altijd een uitgebreide intake van twee uur waarin de biografische informatie duidelijk wordt die met jouw probleem of klacht te maken heeft.


In de volgende sessies breng ik de cliënt in een staat van trance. Trance is een heel natuurlijk verschijnsel en ontstaat vanzelf door je te concentreren. In deze staat van bewustzijn ben je in staat om herinneringen en gevoelens uit het verleden op te roepen en te verkennen. Doordat een deel van je bewustzijn aanwezig blijft in het nu, kan je ontdekken hoe een vroegere ervaring tot op dit moment heeft doorgewerkt. 


Als therapeut stel ik vragen waardoor jij inzicht krijgt in de problemen waar jij in je leven tegenaan loopt. Vervolgens onderzoeken we door welke ervaringen in het verleden de problemen zijn ontstaan. Het gaat erom dat de cliënt de ervaringen zodanig herbeleeft dat deze de onverwerkte elementen ervan op emotioneel, lichamelijk, mentaal en spiritueel/energetisch niveau alsnog verwerkt.

unsplash