Voedingsadvies voor energie & fysiek herstel


Gezondheid gaat over je fysiek, emotioneel en spiritueel in balans voelen. Ik zie voedingsadvies als een waardevolle toevoeging aan jouw proces naar innerlijke rust. Voedingstekorten, energetische blokkades, disbalans in het lichaam en verstoringen in hormonen en neurotransmitters kunnen ervoor zorgen dat je fysiek meer onrust en stress ervaart.Heb jij het gevoel alsof er de hele dag leeuwen achter je aanrennen? Slaat je hart op hol, voel je je duizelig of trillerig? Moeite met slapen, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, slechte focus, Last van een opgeblazen buik, kramp, eczeem of overgewicht? heb je regelmatig hoofdpijn, nek- en schouderklachten en ben je constant moe? 

Allemaal tekenen die te maken hebben met onrust in je lijf en stress. 


Het is heel logisch!

Vanuit onze oertijd reageren we nu nog altijd op dezelfde manier op stress: als we worden aangevallen door een tijger hebben we een vluchtreactie. Al onze andere systemen, zoals het immuunsysteem en herstel, worden uitgezet. Dat wil zeggen, in een stressreactie reageert je lichaam anders op voedsel dan dat je ontspannen bent.

Eten als strategie

Waarschijnlijk weet je wel dat eten vaak 'gebruikt' wordt om emoties weg te stoppen. Gaat het even niet zo lekker? Neem een koekje. Ben je gevallen op je knie? Hier een snoepje tegen de pijn. Liefdesverdriet? Neem een reep chocolade. 'Als honger niet de oorzaak is, is eten geen oplossing'. 

Orthomoleculair voedingsadvies


De basis van het voedingsadvies dat ik geef baseer ik op kennis uit de orthomoleculaire geneeskunde. Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van complementaire geneeskunde die zich richt op het herstellen en behouden van de gezondheid door middel van optimale concentraties van stoffen die normaal aanwezig zijn in het lichaam, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen.


Het uitgangspunt van orthomoleculaire geneeskunde is dat een optimale balans van deze voedingsstoffen in het lichaam essentieel is voor een goede gezondheid en het voorkomen of behandelen van ziekten. Als orthomoleculair voedingsadviseur streef ik naar het aanvullen van tekorten en het optimaliseren van de nutriëntenstatus in het lichaam, met behulp van voedingssupplementen, leefstijl- en voedingsadviezen.


In het voedingsadvies richt ik me vooral op ontspanning brengen in het lichaam. Met andere woorden, de parasympaticus tot rust brengen en de HPA-as herstellen.

Bij mensen in een burn-out (oftewel met bijnieruitputting) zijn, zoals de naam al doet vermoeden, de bijnieren overbelast. Deze hebben extra energie nodig om ‘weer op adem te komen’, wat we gaan doen door het ondersteunen van de bijnieren en de daaraan voorafgaande lichaamsprocessen.


Het belangrijkste uitgangspunt is rust brengen in jouw lichaamssysteem, zodat jouw lichaam zijn benodigde stofjes niet meer gaat gebruiken om stresshormonen (adrenaline en cortisol) aan te maken, maar weer kan gaan gebruiken om melatonine aan te maken. En melatonine is essentieel voor een goede nachtrust.


  Energetische bloedanalyse (EMB) 


  Voedingstekorten en energetische disbalans kunnen we meten in je bloed. Door middel van een kleine vingerprik verkrijgen we enkele druppels bloed, dat energetisch onderzocht wordt in een laboratorium.


  Parameters die onderzocht worden:

  • Vitaminen en mineralen
  • Vetzuren
  • Hormonen
  • Neurotransmitters
  • Stress parameters
  • Acupunctuur merdiaan
  • Energetische pathogeen belasting
  • Energetische blokkades
  • PNI verstoring
  • Energetische intoleranties

  Even voorstellen...

  Mijn naam is Marloes en ik ben 32 jaar. Ik ben altijd een dikkertje geweest. Kan een kleuter daar zelf iets aan doen? Het heeft mijn leven wel beïnvloed. De omgeving waarin je opgroeit bepaalt jouw ‘normaal’. Op school is een andere vorm dan ‘mijn normale voeding’ nooit geleerd. Pas later zag ik het belang van gezond eten en beweging in. Mijn voedingspatroon was toen al een gewoonte geworden. Je gaat eten zoals je in je jonge jaren van je omgeving hebt meekregen.


  In 2019 deed ik mijn eerste ‘officiële’ voedingsopleiding bij Ortho Health Foundation. Een opleiding die mij leerde om de juiste voedingsstoffen aan je lichaam toe te voegen om je lichaam optimaal gezond te houden.Vervolgens volgde ik verschillende verdiepingsdagen waaronder burn-out specialist en leerde ik werken met de Energetische Morfologische Bloedtest (EMB). Ik haalde de medische basiskennis en startte mijn bedrijf ‘Voedingsmanager’, waarmee ik mensen begeleid naar fysieke gezondheid door voedingsadvies.


  Mijn visie op voeding

  Ik eet het liefst zoveel mogelijk natuurlijk. Dat lukt lang niet altijd, dus ik hou de 20-80 regel aan. Ik eet veel fruit (soms 6 bananen per dag), veel bladgroenten, kiemen, zaden en oergranen. 


  De kwaliteit van het voedsel dat men eet, is een weerspiegeling van de kwaliteit van de relatie die men heeft met het leven zelf."

  Dit levert het je op:

  ✅ Inzicht in jouw blokkades en je huidige gezondheid.

  ✅ Je weet aan welke voedingsstoffen jouw lichaam extra behoefte aan heeft.

  ✅ RUST en ONTSPANNING in je systeem.

  Focus, een helder hoofd en goede concentratie.

  Energie, VEERKRACHT en goed slapen.

  Een gezonde moeder en vrouw zijn voor je kids en omgeving. 

  Praktisch:


  • Je kunt je aanmelden door hieronder op de knop te klikken en mij een bericht te sturen met het verzoek voor een intakegesprek.
  • De intake en bloedafname wordt gedaan in een warme en veilige praktijkruimte in Krommenie (Noord-Holland). 
  • Het intakegesprek en bloedafname duurt 1,5 - 2 uur.
  • Binnen drie weken ontvang je een uitgebreid document met voedingsadvies- en suppletieadvies speciaal afgestemd op jouw unieke behoeften.
  • Vervolgens zijn er twee consulten van ieder 45 min. om de resultaten en voorgang te bespreken. 
  • Tussentijdse vragen kunnen gesteld worden per app of per mail.


  Gaan we samen aan de slag? Dit is je investering:


  EMB-traject en voedingsadvies: 380 euro 

  Inclusief: intake (90-120 min.), bloedafname en onderzoek, uitgebreid verslag van de uitslag met voeding- en suppletieadvies, 2 vervolgconsulten (45 min.) 


  * Alle tarieven zijn inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven.


  unsplash